Prijs
Merken
Leeftijd
Kleur

balfolk dansschoenen voor heren

      Lijst Raster
Quick View Purelime Handdoek Purelime Handdoek
Deze fijne handdoek van PureLime heeft een zachte structuur en voelt prettig aan. De handdoek heeft de mooie, lichtgroene kleur die kenmerkend is voor PureLime. De handdoek is klein en handig.
€ 9,95
Quick View SoDanca Sleutelhanger ... SoDanca Sleutelhanger KCE06
Op zoek naar een leuk danscadeautje? Deze mini-danssneaker is sowieso een schot in de roos. Hang hem aan je tas of sleutelbos, en neem hem overal mee naartoe! De sleutelhanger is zo echt mogelijk, inclusief mini-veters en een zool onder de schoen. Kleur:   &nb...
€ 17,95
Quick View Papillon Sporttas Danc... Papillon Sporttas Dance 16PK9954
De ultieme dans sporttas van Papillon, voor jong en oud.
€ 29,99
Quick View SoDanca Tas BG505 SoDanca Tas BG505
Een mooie en stevige ballettas met ruimte voor alle dansspulletjes! De tas is gemaakt van nepleer en kan op twee manieren gedragen worden dankzij de schouderband. Ook een heel leuk cadeautje! Material:  80% polypropilene; 20% polyester Let op: Levertijd tot 60 d...
€ 39,95
      Lijst Raster

Balfolk Heren Dansschoenen

Op zoek naar heren dansschoenen voor Balfolk? Dan kunt u bij Danswinkel.nl terecht! Er zijn in principe geen specifieke kledingvoorschriften voor Balfolk. Al raden wij wel aan om geschikte dansschoenen aan te schaffen om de voeten te ondersteunen tijdens het dansen. Zo kunt u het hele bal, repetitie of festival lang comfortabel Balfolk dansen. Dit voorkomt ook blessures en pijn aan de voeten door een verminderde druk op de knieën en gewrichten. De juiste dansschoenen maken een groot verschil!

Danswinkel.nl biedt een brede collectie danssneakers aan. De danssneakers die worden gedragen tijdens Balfolk zijn vaak lage modellen die net onder de enkel vallen. Zo heeft u meer dan genoeg bewegingsvrijheid. Onze danssneakers zijn voorzien van een kunststof zool, waarmee u zowel binnen als buiten kunt dansen. Ook laten deze zolen geen sporen achter op de dansvloer. Dit maakt onze danssneakers zeer geschikt voor Balfolk, waarbij op veel verschillende soorten vloeren gedanst wordt. De zool heeft een speciale spinpoint, zodat draaien extra gemakkelijk gaat. 

Onze Balfolk danssneakers zijn voornamelijk van de merken Anna Kern en Rumpf. Deze zijn kwalitatief erg goed en stevig en zullen lang meegaan. De danssneakers kunnen door zowel mannen als vrouwen gedragen worden. Onze danssneakers voelen zeer licht aan en de splitzool zorgt voor extra flexibiliteit. Bij Danswinkel.nl heeft u de keuze uit een divers assortiment sportieve en stoere danssneakers in verschillende leuke kleuren.

Balfolk is een dansstijl die bestaat uit verschillende dansen uit West-Europese landen. Deze dansstijl kent zijn oorsprong in volksdansen die vroeger op dorpsfeesten in verschillende plaatsen in Europa werden gedanst. De wortels liggen in Frankrijk, waar deze volksdansen nog steeds een belangrijk onderdeel van de cultuur zijn. Tegenwoordig wordt deze dansstijl vaak gedanst op bals of festivals specifiek bedoeld voor Balfolk. Hier wordt dan ook voornamelijk West-Europese live folkmuziek gedraaid. Deze live muziek is een belangrijk onderdeel van de bals en er is sprake van veel interactie tussen dansers en muzikanten.

Balfolk draait vooral om gezelligheid en plezier. Het gevoel van samenzijn is dan ook erg belangrijk en maakt de bals erg sfeervol. Dit is terug te zien in het repertoire, wat onder andere bestaat uit reidansen en koppeldansen. Er zijn hierbij geen vaste danspartners en iedereen kan met iedereen dansen. Voorafgaand aan het folkbal is er vaak een korte dansinstructie waar de basispassen worden uitgelegd. Hierdoor kunnen ook nieuwe Balfolk dansers de hele avond dansplezier hebben! Doordat gezelligheid centraal staat en pasjes niet getrouw gevolgd hoeven te worden, blijft balfolk zich continue ontwikkelen. In Nederland heeft Balfolk zich sinds de jaren 2000 enorm ontwikkeld. De dansstijl blijft hier dan ook jaarlijks in populariteit stijgen.

Meer