•  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Prijs
Merken
Kleur
Cupmaat
Omvang bh
Support Level
Model bh
Sporttype
      Lijst Raster
Quick View 3High Triumph Sport BH Work Out
Geschikt voor intensieve sporten, zoals tennis, voetbal en aerobics. Geen beugels en een stevige borstband Gladde cups van ademend materiaal Laag decolleté Verstelbare schouderbandjes kunnen recht en gekruist worden gedragen Rugsluiting m...
€ 29,95
Quick View 4Extreme Triumph SportBH Hybrid Star
Geschikt voor intensieve en belastende sporten zoals hardlopen, paardrijden en atletiek - Naadloos voorgevormde cups: vormvast, dus gaan niet lubberen - Geen beugels: Onderband van 4 cm breed - Cups met Air-Condition kanalen voor de beste luchtcirculatie - Gewoon dec...
€ 52,95
      Lijst Raster

Een sportbeha is een belangrijke uitrusting voor iedere sportvrouw. Bij het sporten met een gewone bh in plaats van een sportbh, stuiteren je borsten willekeurig rond wat erg pijnlijk kan zijn. Statistieken wijzen echter uit dat nog maar 15 procent van vrouwen bij het sporten een sportbeha draagt. Gelukkig wordt het belang van dit product steeds meer onderkend. Kies ook voor het comfort van een sportbh. Bij MijnSportBH.nl bestel je je sportbh online, eenvoudig en snel.

MijnSportBH.nl is een online specialist met een grote selectie sportbeha's voor iedere cupmaat en voor verschillende sportactiviteiten. Grote merken, ultra comfort en wijde selectie; binnen 1-3 dagen bij u thuis bezorgd.

Last bij het sporten

Veel sportende vrouwen merken dat het dragen van een gewone bh tijdens het sporten en actieve levensstijl problemen kan opleveren. Gewone beha's geven tijdens beweging erg mee, wat niet alleen voor pijn en discomfort zorgt, maar ook op lange termijn problemen kan opleveren. Voor een klein aantal vrouwen is het zelfs een reden om te stoppen met sporten. Gelukkig hoeft het tegenwoordig niet meer zover te komen, omdat je nu voor elke cupmaat een goede sportbeha kan kopen.

Naast comfort biedt een kwalitatieve sportbeha ook de nodige bescherming. Wanneer een borst  tussen de 200 en 300 gram of meer weegt, kan de overbodige beweging schadelijk zijn. Door veel druk op het vetweefsel van de borsten en de huidstructuren kan het gebruik van gewone beha leiden tot bijna permanente beschadiging. Op lange termijn kan de huid gaan uitrekken en gaan de borsten hangen.

Hoewel de beweging van borsten dankzij een gewone bh met 38 procent wordt teruggebracht, tonen diverse onderzoeken aan dat dit niet voldoende is om problemen te voorkomen. Door een sportbh te gebruiken, wordt de beweging met 78 procent teruggebracht, wat veel meer effect heeft.

Een goede sportbeha kiezen

De keuze voor een sportbeha hangt af van de grootte van je borsten – kies voor een ingekapselde sportbeha of een compressiesportbeha:

 • De ingekapselde bh is een sportbeha die uit twee aparte cups bestaat, gemaakt van niet-elastisch materiaal. Dit type beha heeft geen beugels en de steun wordt geregeld door een elastische onderband. Een sportbeha bij uitstek voor dames met grote borsten. Het is nog steeds moeilijk te voorkomen dat er in het voorste gedeelte van borsten kneuzingen ontstaan, maar nog steeds is dit type uitermate geschikt.
 • Dames met kleine tot middelgrote borsten zijn het beste af met een compressiebh. Dit type sportbeha bestaat uit één enkel vlak elastisch materiaal, in veel gevallen uitgerust met gekruiste bandjes op de rug. Deze beha drukt de borsten tegen de ribbenkast om zodoende de beweging te verminderen.

Waar moet je op letten?

 • Een goede combinatie van comfort en pasvorm. Zit je sportbeha te strak, dan belemmert het de ademhaling, zit je sportbeha te los dan zullen de borsten teveel bewegen.   
 • Zorg ervoor dat de beha aan alle kanten even hoog zit, zodat deze bijvoorbeeld niet aan de achterkant omhoog kruipt.   
 • Een ingekapselde sportbeha met naadloze cups voorkomt geïrriteerde borsten.    
 • Een bh met beugels of allerlei overbodige versiersels kan verwondingen veroorzaken zowel door het wrijven als bij het vallen.
 • Zorg dat de bandjes zacht en breed zijn, zodat ze niet in je huid snijden.
 • Puur katoen absorbeert vocht (zweet) en is daarom niet echt geschikt. Ga voor ademend materiaal.
 • Als je bij het heffen van je armen merkt dat de elastische onderrand omhoog kruipt, dan is deze bh te groot, dus kies voor een andere maat.
Meer